Στιγμές αγωνίας περνάει η οικογένεια του 51χρονου επιχειρηματία, που έπεσε θύμα απαγωγής, έξω από το σπίτι του την Πέμπτη, στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Οι Αρχές προσπαθούν κομμάτι – κομμάτι να συνθέσουν το παζλ της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, ενώ μέχρι στιγμής οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να ζητήσουν λύτρα.

Μιλώντας στην κάμερα του in.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιασμού Πλοίων και ξάδερφος του επιχειρηματία αναφέρθηκε στις συνθήκες της απαγωγής.

Μεταξύ άλλων, διέψευσε τις πληροφορίες πως στο παρελθόν υπήρξε απόπειρα απαγωγής του επιχειρηματία και αποκάλυψε πώς  η δική του επιχείρηση ήταν εκείνη που κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης αλλά από λάθος.

Ακόμα, επεσήμανε πώς ο επιχειρηματίας δεν έδειχνε να φοβάται κάτι, ενώ εξήγησε πώς αρχικά όλοι πίστεψαν ότι ήταν αυτός που έπεσε θύμα απαγωγής, μιας και οι δυο τους έχουν παρόμοιο αντικείμενο εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντα σύμφωνα με τον ξάδερφο του θύματος, ακόμη οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την οικογένεια, ούτε και με την αστυνομία.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας

Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη.

Επίσης είναι πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.

Παλαιότερα υπήρξε κάτοχος τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.

Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Που στρέφονται οι Αρχές

Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν, το θύμα απήχθη έξω από το σπίτι του, από τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Μάλιστα, όπως προκύπτει το σχέδιό τους ήταν τόσο μελετημένο που ο επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον έριξαν στην κυριολεξία μέσα στο όχημα.

Επίσης, από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, εικάζεται ότι οι απαγωγείς ήταν σωματώδεις. Οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους και υλικό από όποιες κάμερες υπάρχουν στην περιοχή.

Μάλιστα, εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν ντυμένοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ. Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του 50χρονου αλλά και μια μοτοσυκλέτα με την οποία κινείτο συχνά μέχρι το γραφείο του.

Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες  και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η απαγωγή να έχει οργανωθεί από άτομα που γνώριζαν τον επιχειρηματία ή ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του.

Κι αναμένουν ανά πάσα στιγμή την πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια του ομήρου ή άλλα πρόσωπα για να καταγράψουν τις οικονομικές απαιτήσεις των δραστών. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε τις ημέρες των εορτών τις πέρασε στον Παρνασσό.

Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη υπόθεση με το εργοστάσιο στο Ντουμπάι αποκαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2016, όταν από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα -Ελληνες, ομογενείς από Γεωργία, Αρμενία και αλλοδαποί από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ- ενώ κατασχέθηκαν περίπου 800.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρω.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν 45χρονος έλληνας επιχειρηματίας που εμφανίζεται ως ένας από τους κύριους προμηθευτές του κυκλώματος, καθώς η μητέρα του φέρεται να έχει εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι με την επωνυμία «777» και στο οποίο συμμετείχε κι ο 50χρονος απαχθείς. Χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για οτιδήποτε.

Ακόμη ερευνώνται ορισμένες ασαφείς πληροφορίες για τυχόν επενδύσεις του 50χρονου το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση εκτός Ελλάδος .