• Αναζήτηση
 • Νιγηρία: 14 στελέχη του στρατού και της αστυνομίας νεκρά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ

  Εξτρεμιστές επιτέθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς αυτές κινούνταν στο δρόμο που συνδέει τη Νταματούρου με τη Μαϊντουγκούρι τη Δευτέρα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 14 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας της Νιγηρίας στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου του στρατού την Τρίτη.

  Εξτρεμιστές επιτέθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς αυτές κινούνταν στο δρόμο που συνδέει τη Νταματούρου με τη Μαϊντουγκούρι τη Δευτέρα.

  Σκότωσαν 13 στρατιωτικούς και έναν αστυνομικό, δήλωσε χθες ο Ονιέμα Νουάτσουκου, εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού.

  Κατά την ίδια πηγή, μια στρατιωτική βάση έξω από τη Νταματούρου δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα κι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.

  Η Μπόκο Χαράμ αποτελεί μόνιμη απειλή για τις κοινότητες της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Μέλη της οργάνωσης εξαπολύουν παράλληλα επιθέσεις στο Τσαντ, το Νίγηρα και το Καμερούν.

  Από το 2009, τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον ανταρτοπόλεμο αυτής της οργάνωσης σουνιτών φονταμενταλιστών, ενώ υπολογίζεται ότι άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk