• Αναζήτηση
 • Σίδνεϊ: Απομακρύνθηκαν 3.000 άνθρωποι υπό τον φόβο κατάρρευσης ουρανοξύστη 38 ορόφων

  Οι ένοικοι του 38 ορόφων ουρανοξύστη και γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως, την ώρα που ειδικοί μπήκαν και άρχισαν έρευνες στο κτίριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά»

  Σε μια γιγαντιαία και εσπευσμένη επιχείρηση η αστυνομία της Αυστραλίας απομάκρυνε σήμερα σχεδόν 3.000 ανθρώπους υπό τον φόβο κατάρρευσης ενός ουρανοξύστη 38 ορόφων, μετά την εμφάνιση μιας ρωγμής στον κορμό του κτιρίου.

  Οι ένοικοι του ουρανοξύστη και γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως, την ώρα που ειδικοί μπήκαν και άρχισαν έρευνες στο κτίριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά».


  «Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν μεγάλο κρότο που ακούστηκε στο ύψος του 10ου ορόφου της πολυκατοικίας», που ονομάζεται Opal Tower, και «βρήκε ότι υπήρχε μια ρωγμή», δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων Γκρεγκ Ράιτ.

  «Πυροσβέστες, συνοδευόμενοι από μηχανικούς και μέλη των πρώτων βοηθειών, θα ερευνήσουν το κτίριο για να εκτιμήσουν τις όποιες ζημιές και να αποφασίσουν για τη συνέχεια» της επιχείρησης, σημείωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους. Η αστυνομία και η πυροσβεστική χρειάστηκε να γκρεμίσουν τμήματα τοίχων για να απομακρύνει τους ενοίκους, καθώς πολλές από τις πόρτες των διαμερισμάτων έχουν φρακάρει.

  «Μηχανικοί μου είπαν ότι (το κτίριο) έχει μετατοπιστεί κατά 1 ή 2 χιλιοστά» διευκρίνισε στον Τύπο ο επίτροπος Φίλιπ Ρότζερσον, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

  Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ουρανοξύστης είχε κατασκευαστεί το 2000, ωστόσο παραδόθηκε φέτος 392 διαμερίσματα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk