• Αναζήτηση
 • Στο σφυρί η μοναδική συλλογή κοσμημάτων της Μαρίας Αντουανέτας

  Μία από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων δημοπρατήθηκε στον οίκο Sotheby’s

  Μία από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων δημοπρατήθηκε στον οίκο Sotheby’s. Τα βασιλικά κοσμήματα από την οικογένεια Bourbon Parma, που καλύπτουν αιώνες ευρωπαϊκής ιστορίας, από τη βασιλεία του Λουδοβίκου XVI έως την πτώση της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας δόθηκαν προς πώληση.

  Αυτή η λαμπρή καταγωγή αποδεικνύεται από την εξαιρετική πολυτέλεια των κομματιών στη συλλογή, που περιέχει και μια μικρή ομάδα κοσμημάτων που κάποτε ανήκε στη βασίλισσα Marie Antoinette, κόρη της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκράτειρας , Μαρία Τερέζα και σύζυγος του Louis XVI, της διασημότερης Βασίλισσας της Γαλλίας, τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας για πάνω από 200 χρόνια.

  Μεταξύ των «αστεριών» της συλλογής είναι ένα εκπληκτικό κρεμαστό κόσμημα με διαμάντια, το οποίο στηρίζει ένα φυσικό μαργαριτάρι εξαιρετικού μεγέθους (26 χιλ. X 18 χιλ.). Ένα ζευγάρι φυσικών μαργαριταριών και ένα υπέροχο κολιέ με 119 φυσικά μαργαριτάρια.

  Η Daniela Mascetti της Sotheby’s Europe χαρακτήρισε την συλλογή ως «μία από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων που έρχονται ποτέ στην αγορά», η πώληση έσπασε ταμεία, καθώς τα 100 αντικείμενα, που ανήκουν στην οικογένεια Bourbon-Parma, άγγιξαν τα  33,63 εκατομμύρια λίρες.

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk