Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που το τσουνάμι που σάρωσε τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα το βράδυ του Σαββάτου με το μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 168 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Περίπου 30 άνθρωποι αγνοούνται ενώ εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί «μεγάλες ζημιές» από το τσουνάμι το οποίο έπληξε χθες γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδος) τις ακτές του Πορθμού της Σούνδας, μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας.

Το βίντεο έχει καταγράψει ένας από τους υπαλλήλους της κρατικής εταιρείας PLN που βρέθηκαν στην περιοχή Τανγιούνγκ Λεσούνγκ προκειμένου να λάβουν μέρος στη χριστουγεννιάτικη εορτή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ενώ όλοι διασκεδάζουν υπό τους ήχους της ροκ μπάντα Seventeen, ξαφνικά τα κύματα «καταπίνουν» αρχικά τη μπάντα και στη συνέχεια τους θεατές καθώς οι αρχές της Ινδονησίας δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι αφού αυτό δεν προκλήθηκε από κάποιο σεισμό αλλά από κατολίσθηση που προκάλεσε η δραστηριότητα του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

Indonesia tsunami: Wave crashes into Seventeen Band’s concert

VIDEO: The moment of pandemonium after the tsunami crashed into a concert at a resort in western Java, while Indonesia’s Seventeen Band was performing.Warning: Some might find this video distressing.

Δημοσιεύτηκε από Channel NewsAsia στις Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018