• Αναζήτηση
 • Στα χνάρια της 17Ν η νέα γενιά τρομοκρατών

  Αφετηρία ενός νέου κύκλου επιχειρήσεων ένοπλης βίας , με βάρος και ιστορικό βάθος

  H ισχυρότατη και επαγγελματικά προετοιμασμένη βομβιστική επίθεση εναντίον των κοινών εγκαταστάσεων του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» πολλούς αιφνιδίασε και μαζί ανέσυρε ανατριχιαστικές μνήμες της παλαιάς τρομοκρατίας των δεκαετιών του ’70 και του ’80.

  Η ένταση της έκρηξης, η ευθεία πολιτική στόχευση, η ακρίβεια των δραστών και η ασφαλής διαφυγή τους επέτρεψαν στους περισσότερους να υποθέτουν ότι είμαστε μπροστά στην αναβίωση του τρομοκρατικού φαινομένου των πρώτων δεκαετιών της μεταπολίτευσης.

  Δεν είναι λίγα τα πολιτικά στελέχη – ιδιαιτέρως οι έχοντες εμπειρίες από τη θερμή περίοδο της αντιτρομοκρατίας – που πιστεύουν και υποστηρίζουν, σχεδόν χωρίς επιφυλάξεις, ότι το συγκεκριμένο τρομοκρατικό πλήγμα ταιριάζει με εκείνα της «17 Νοέμβρη» και ότι τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης είχαμε μια πρόβα αναγέννησης τρομοκρατικών σχημάτων στα μέτρα και κοντά στον χαρακτήρα της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το καλοκαίρι του 2002, μετά την αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια του Σάββα Ξηρού στον Πειραιά.

  Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η επίθεση των ελικοπτέρων… Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης έριξε μερικές σταγόνες λεμονιού πάνω στο αβοκάντο του. Ακούμπησε τα μαχαιροπίρουνα στην επιφάνεια του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk