Για την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, όπως επισήμανε, κατά την επίσκεψή της σήμερα στην Στοά Εμπόρων.

Συνοδευμένη από τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο, και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μπελαβίλα, η κ. Αχτσιόγλου, επισήμανε: «Είμαστε στην τελική φάση – για την αύξηση του κατώτατου μισθού – δηλαδή εντός Δεκεμβρίου περιμένω και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση».

«Θα είναι υπουργική απόφαση που θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Για εμάς, για την κυβέρνηση, ήταν προτεραιότητα από την αρχή να τονώσει, να ενισχύσει το εισόδημα τού εργαζόμενου κι αυτό το υλοποιούμε με δύο τρόπους, με την αύξηση του μισθού που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ήδη κινητοποιούν τις αυξήσεις μισθών σε διάφορους εργασιακούς κλάδους» δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός και πρόσθεσε:

«Παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά. Επομένως ο νέος ενιαίος αυξημένος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων η αύξηση που αναμένεται να δοθεί από τον Ιανουάριο του 2019 δεν θα ξεπερνά τα 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 3,5% ως 4% .

Δηλαδή ο νέος κατώτατος μισθός, υπολογίζεται να διαμορφωθεί στις αρχές του 2019 στα 606 έως 610 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα.