• Αναζήτηση
 • Είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ο Σερίφ Σεκάτ

  Ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου είχε ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένα βίντεο σε αποθηκευτικό χώρο USB, στο οποίο ο δράστης της πρόσφατης επίθεσης στο Στρασβούργο με πέντε νεκρούς σε μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, εντόπισαν οι γαλλικές αρχές.

  Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι αρμόδιες αρχές βρήκαν ένα βίντεο αποθηκευμένο σε ένα φλασάκι USB, στο σπίτι του 29χρονου, στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να ορκίζεται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

  Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς δύο ημέρες μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου σε πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά.

  Λίγο μετά τον θάνατό του, το πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ, το Amaq, μετέδωσε ότι ο Σεκάτ ήταν «στρατιώτης» της οργάνωσης, ενώ αντίθετα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ είχε απορρίψει τον ισχυρισμό αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον «απόλυτα καιροσκοπικό».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk