Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς σε μέρος των εγκαταστάσεων του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία των νατοϊκών και τα οχήματα του 3ου Σώματος Στρατού ανέλαβε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Όπως σημειώνουν στην ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε μετά την πρωινή πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ καταγγέλλουν την τακτική της απόκρυψης της είδησης από τους κρατικούς φορείς, σημειώνοντας ότι «επιχειρούν να παραδώσουν στη λήθη μια σημαντική επίθεση».

«Για εμάς που βρεθήκαμε στους δρόμους 10 χρόνια μετά την εκτέλεση του συντρόφου μας Α. Γρηγορόπουλουαπό τους έμμισθους δολοφόνους της Δημοκρατίας, Κορκονέα και Σαραλιώτη, ο χρόνος δε σταμάτησε σε μια ριπή» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, συμπληρώνοντας πως «όλα ξεκίνησαν όταν ο κρότος της σφαίρας αποτέλεσε ιαχή πολέμουμε το κράτος και τους υπερασπιστές του, με την τάξη και την ασφάλεια. 10 χρόνια μετά η επιλογή της σύγκρουσης, είναι συνέχεια όσων ειπώθηκαν τότε: Καμία επιστροφή στην κανονικότητα».

Για τον τρόπου που έγινε η επίθεση, οι αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν πως μετά τη λήξη της πρωινής πορείας «μαχόμενες πρωτοβουλίες συντρόφων και συντροφισσών αποσπάστηκαν από το υπόλοιπο σώμα και αφού ανασυνταχθήκαμε κινηθήκαμε οργανωμένα στις εγκαταστάσεις του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) μέσα στο 3ο Σώμα Στρατού στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου».

«Η πράξη μας μιλάει από μόνη της: απέναντι στις στρατιωτικές επεμβάσεις, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, την πολεμική προετοιμασία και την ένταση του μιλιταρισμού (μέρος της οποίας αποτελούν οι συνεχείς διώξεις ολικών αρνητών στράτευσης) απαντάμε με φωτιά. Και όλα αυτά την στιγμή που η άνοδος των εθνικισμών στα Βαλκάνια δίνει το άλλοθι στις ολοένα και μεγαλύτερες διακρατικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα ο ρόλος του στρατού στην κοινωνικήζωή των ευρωπαϊκών χωρών αυξάνεται, λειτουργώντας όλο και πιο συχνά ως μηχανισμός καταστολής» προσθέτουν.