Υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις τη Βουλή για να δώσεις εξηγήσεις ενώπιον του εθνικού κοινοβουλίου για το «καραμπινάτο σκάνδαλο» στην υπόθεση της ΔΕΠΑ; Ναι, αλλά μόνον εάν είσαι ο Νίκος Παππάς (κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση Πετσίτη). Ο τρόπος για κοπάνα από τη Βουλή είναι απλός: απουσιάζεις στο εξωτερικό, ως συνοδεία του Πρωθυπουργού, και βάζεις στη θέση σου τον Γιώργο Σταθάκη να βγάλει αυτός τα κάστανα από τη φωτιά. Μόνον που δεν τα έβγαλε, αφού ο Αδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία) τούς το είπε ξεκάθαρα: « Θα πάτε όλοι στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν το γλιτώνετε», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής.

«Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης…»

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης είπε το γνωστό παιδικό τραγούδι «γύρω-γύρω όλοι (Λαυρεντιάδης – Αρτεμίου – Παππάς) και στη μέση ο Μανώλης», για να δείξει πώς συνδέονται τα σκάνδαλα «Λαυρεντιάδης», «Αρτεμίου» και «Παππάς». Συνέχισε λέγοντας πως «το σκάνδαλο αυτό έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα σκανδάλων: σύμβαση για Θριάσιο, Μεταναστευτικό, αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μυστικά κονδύλια και Σόρος. Ολα αυτά συμβαίνουν με κυβέρνηση που παριστάνει τον αρχάγγελο της κάθαρσης. Δεν μπορείτε να καλύπτετε με τη σιωπή πρακτικές που εκθέτουν τη διαδρομή σας και το κόμμα σας».

Η απουσία του Νίκου Παππά

Σίγουρα θα έμαθε από τη Σερβία όπου βρισκόταν ο κ. Παππάς τι έγινε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, όπου ίσως για πρώτη φορά σύσσωμη η ΝΔ έδωσε μια λίστα των έως τώρα σκανδάλων και προειδοποιεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι όχι μόνον ορισμένοι στην κυβέρνηση θα καθίσουν στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά (προεξόφλησαν) ότι θα πάνε και φυλακή. Πάντως συγκεκριμένες απαντήσεις στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Πετσίτη – Λαυρεντιάδη δεν δόθηκαν.

Οι ερωτήσεις μένουν αναπάντητες

Τώρα θα πείτε, είναι δυνατόν να είσαι υπουργός και να μην απαντάς στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της αντιπολίτευσης; Σας πληροφορώ ότι υπάρχουν δεκάδες ερωτήσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχουν απαντηθεί. Ανάμεσά τους και για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου και για τη… δικομανία του Πάνου Καμμένου (ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος). Δευτερεύοντα πράγματα πιθανόν να πείτε όταν εκκρεμούν δύο ερωτήσεις του προέδρου της ΝΔ προς τον Πρωθυπουργό που δεν έχουν απαντηθεί στην Ωρα του Πρωθυπουργού, αυτή με την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού και για το Προσφυγικό.

Ο μονιμότερος της ΝΔ

Τον Γιάννη Κομνηνό, τον καφετζή, φαίνεται πως θαυμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο τον… αποθεώνει. Αφού λέει ότι εργάζεται στα γραφεία της ΝΔ από τις 2 Φεβρουαρίου του 1989 (επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), αναφέρει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει σε όποιο γραφείο θελήσει (ακόμα και στη σύσκεψη του πρωινού καφέ) χωρίς άδεια ή να χτυπήσει την πόρτα. Είναι σίγουρα, όπως λέει, ο μόνος που ξέρει τα χούγια αλλά και πώς έπιναν τον καφέ τους όλοι ανεξαιρέτως οι αρχηγοί της ΝΔ τα τελευταία 30 χρόνια στη Ρηγίλλης, στη Συγγρού και τώρα στην Πειραιώς.

■■■

Αυτό που κάνει εντύπωση στην ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τον Γιάννη Κομνηνό, τον καφετζή, είναι το σχόλιο που έκανε: «Τελικά είμαστε όλοι προσωρινοί μπροστά στον Γιάννη». Πόση αλήθεια κρύβει αυτό το σχόλιο για τους προέδρους της ΝΔ…

Ο μουστακαλής… χιονάνθρωπος

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα, διά χειρός Γιάννη Φετάνη, δείχνει έναν χιονάνθρωπο με σκουφί Αϊ-Βασίλη, αλλά και ένα πυκνό μουστάκι (στην πραγματικότητα δείχνει το μουστάκι του «Βαγγέλα», όπως  αποκαλούν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εχθροί και φίλοι). Στην ευχετήρια κάρτα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στέλνει το δικό του μήνυμα εν όψει της έλευσης του νέου έτους. «Το 2019 είναι η χρονιά μας!» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «με χαμόγελο και ενωμένοι οι Ελληνες μπορούμε».

Ψηφίστε τον… Ψεύτη

Κι όμως υπάρχει ένας υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που ονομάζεται… Ψεύτης. Οχι, δεν είναι το παρατσούκλι του, είναι το πραγματικό όνομα του Νίκου Ψεύτη, ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου. Σήμερα ο κ. Ψεύτης (που δεν αλλάζει με τίποτα το επώνυμό του και κανείς πολιτικός δεν θα ήθελε να τον φωνάζουν έτσι) είναι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευηνοχωρίου. Σου λέει, εδώ και χρόνια τόσους και τόσους ψεύτες, πραγματικούς ψεύτες πολιτικούς  έχουν ψηφίσει, ας ψηφίσουν και έναν… τίμιο ψεύτη που η μοναδική σχέση που έχει με τη ψευτιά είναι το επίθετό του.

Είναι πολλά τα λεφτά

Tο μπρα ντε φερ μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας EuroAsia Interconnector συνεχίζεται. Η Κομισιόν έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, αν και όπως λένε οι κακές γλώσσες, οι Κύπριοι έχουν μεγαλύτερα… ερείσματα στις Βρυξέλλες από ό,τι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, με την Κρήτη να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα από το 2020 και μετά, το παιχνίδι δύναμης συνεχίζεται, καθώς «είναι πολλά τα λεφτά, Αρη» όπως έλεγε και ο αξέχαστος Σπύρος Καλογήρου στην ταινία «Λόλα». Ενα δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο θα…  μοιράσουν ή οι Κινέζοι του ΑΔΜΗΕ ή οι Κύπριοι του EuroAsia.