• Αναζήτηση
 • «Πυρά» Ρωσίας κατά ΗΠΑ: Ανεπαρκής η Συμφωνία των Πρεσπών

  Την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

  Τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επικρίνει -σε έντονο μάλιστα ύφος- το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της ΠΓΔΜ.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, «οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία».

  Παράλληλα, η ρωσική διπλωματία κατακρίνει τις δηλώσεις που είχε κάνει ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζον Σάλλιβαν, από τα Σκόπια στις 18 Δεκεμβρίου, όταν υποστήριξε ότι η Ρωσία εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

  «Με την αναπόδεικτη αντιρωσική ρητορική της η Ουάσιγκτον προσπαθεί να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη παρέμβαση της στις εσωτερικές υποθέσεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», να νομιμοποιήσει την ανεπαρκή Συμφωνία των Πρεσπών και να οδηγήσει μια ακόμη χώρα της περιοχής των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην βούληση των πολιτών της, όπως συνέβη και με το Μαυροβούνιο το 2017» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει:

  «Θα θέλαμε να επαναφέρουμε τον αμερικανό αξιωματούχο στο πεδίο της πραγματικότητας. Πρώτον, την σαφή βούληση των «μακεδόνων» πολιτών» ανέδειξε η αποτυχημένη έκβαση του δημοψηφίσματος στην βαλκανική δημοκρατία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε την επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με αντάλλαγμα την αλλαγή της κρατικής ονομασίας και την απάρνηση των εθνικών τους συμφερόντων».

  Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν παρών στο κτίριο της Συνέλευσης της ΠΓΔΜ «για να διασφαλιστούν τα αναγκαία αποτελέσματα» ότι «χρησιμοποιήθηκαν βρώμικοι χειρισμοί, εξαγορά και εκβιασμοί βουλευτών», που έγιναν γνωστά στην κοινή γνώμη.

  «Εκτός των άλλων, όχι Ρώσοι, αλλά επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τις χώρες του ΝΑΤΟ διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στα πολιτικά παλκοσένικα των Σκοπίων με μοναδικό σκοπό να προωθήσουν ένα πακέτο συνταγματικών τροπολογιών» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk