Ο ενεχυροδανειστής χαρακτήρισε «φιάσκο» την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και υποστήριξε ότι εξάγει στην Τουρκία εδώ και πέντε χρόνια και από αυτή του την δραστηριότητα έχει επωφεληθεί το κράτος.

«Στέλνω χρυσό και έρχονται λεφτά στην Ελλάδα. Έκανα πολύ καλό στο ελληνικό κράτος. Πέντε χρόνια που εξάγω οι Τούρκοι την πατήσανε, όχι η Ελλάδα. Δεν χρωστάω ούτε 1 ευρώ στο ελληνικό κράτος» σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε και στο χυτήριο που διατηρεί στην περιοχή των Εξαρχείων αναφέροντας ότι έχει την απαραίτητη άδεια

«Εννοείται ότι έχω κρατική άδεια για το χυτήριο στα Εξάρχεια, είναι στον τοίχο αναρτημένη η άδεια, σε κάδρο. Είναι δυνατόν να έχω χυτήρια και να μην έχω άδεια;» διερωτήθηκε δείχνοντας στην κάμερα το σχετικό έγγραφο.

Ο ενεχυροδανειστής απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επαφές του με τους οδηγούς λεωφορείων που μετέφεραν παράνομα χρυσό. «Έξι μήνες παρακολουθούσανε το λεωφορείο, ποτέ δεν πήγα στο λεωφορείο, εγώ εξήγα μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος» υποστήριξε ο ίδιος τονίζοντας ότι «ο συγκεκριμένος Τούρκος που πήγαινε στο λεωφορείο και ερχόταν και σε μένα απαλλάχθηκε μετά από τις κατηγορίες, και είναι αδελφός νόμιμου επιχειρηματία».