Η διακόσμηση για τα Χριστούγεννα είναι ο καλύτερος τρόπος, που πολλοί από εμάς διαλέγουμε για να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών. Είναι μια τέλεια αφορμή για να φέρουμε τη χαρά και το γέλιο στα σπίτια μας και να την μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας. Πολλοί διακοσμούν το εξωτερικό των σπιτιών τους με πολύχρωμα φώτα και φανταχτερά στολίδια, αλλά η διακόσμηση εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσετε το πνεύμα των διακοπών σας, ειδικά αν έχετε ένα εορταστικό πάρτι ή αν καλέσετε συγγενείς και φίλους για το δείπνο των Χριστουγέννων.

Οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις είναι συνήθως πράσινες, κόκκινες και λευκές, αλλά χρώματα όπως ο χρυσός έχουν επίσης γίνει δημοφιλή. Οι εσωτερικές διακοσμήσεις αρχίζουν συχνά με ένα αειθαλές δέντρο που είναι διακοσμημένο με φώτα, στολίδια και ένα μεγαλόπρεπο αστέρι. Αυτή είναι μια μορφή διακόσμησης που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου για να μας υπενθυμίσει ότι η άνοιξη είναι λίγους μήνες μακριά .

Καθώς η περίοδος των προετοιμασιών έχει ήδη φτάσει, είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε εορταστικές ιδέες για διακόσμηση σπιτιού που ταιριάζουν με τον χώρο και την αισθητική σας. Αυτός ο οδηγός είναι εδώ για να σας εμπνεύσει με δημιουργικές και όμορφες ιδέες, κλασσικά και μοντέρνα στολίδια για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα με την οικογένεια σας.

Ξεκινάμε από τα βασικά: το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Αν θέλετε να μην ακολουθήσετε τις κλασικές επιλογές σας προτείνουμε να στολίσετε ένα τεχνητό φυτό, όπως αυτό, ιδανικό για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Ένα κερί είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή για δώρο αλλά και για το σαλόνι σας. Σας προτείνουμε μία ιδιαίτερη επιλογή με άρωμα παιωνίας που είναι έντονη και δημιουργεί αμέσως μια μεθυστική ατμόσφαιρα.

Το χρυσό είναι γιορτινό χρώμα. Προτιμήστε το για να βάλετε μέσα το γιορτινό σας αλεξανδρινό. Τα κόκκινα του φύλλα θα κάνει την τέλεια αντίθεση, δημιουργώντας τον πιο πλούσιο συνδυασμό.

Το σπίτι στις γιορτές μυρίζει γλυκά και έλατο. Εσείς προσθέστε νότες από μοσχοκάρυδο και βανίλια. Υπάρχει πιο Χριστουγεννιάτικη μυρωδιά;

Το φανάρι είναι μία ακόμα επιλογή ιδανική για γιορτινή ατμόσφαιρα τόσο στο εσωτερικότου σπιτιού όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Τοποθετήστε μέσα κεριά και μπάλες από το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο και δημιουργήστε μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γωνιά.

Ένα σετ βάζων για μια πιο μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού. Ιδανικά για γιορτινό δώρο, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βάζα και σαν διακοσμητικά.

Αγοράστε τρία στενόμακρα βάζα και διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι τοποθετώντας στο βάζο σας ένα κλαδάκι από γκι, αφού το στόμιο του βάζου είναι μικρό.

Γιορτινή ατμόσφαιρα με όλες τις αισθήσεις. Βάλτε τα ποτ-πουρί σε ένα βάζο ή ένα μπολ και αφεθείτε στην γλυκιά μυρωδιά των κόκκινων μούρων.