• Αναζήτηση
 • Reuters : Σχεδιάζει δυο εκδόσεις ομολόγων η Ελλάδα για το 2019

  Δυο τουλάχιστον εκδόσεις ομολόγων σχεδιάζει η Ελλάδα για το 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της για την επόμενη χρονιά.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  (φωτό Eurokinissi)

  «Θα είναι πιθανότατα ένα μεσοπρόθεσμο ομόλογο και μια δεύτερη βραχυπρόθεσμη έκδοση» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

  Η Ελλάδα διαθέτει αρκετή ρευστότητα, σημειώνει το Reuters, για την αποπληρωμή δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν τον επόμενο χρόνο, αλλά επιδιώκει να καταδείξει πως απολαύει της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών ομολόγων.

  Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δεν αποκάλυψε το ύψος του ποσού που σχεδιάζει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών από τις αγορές την επόμενη χρονιά, ενώ δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε πως οι συνθήκες στις αγορές θα επηρεάσουν την πιθανή διάρκεια των ομολόγων που προγραμματίζεται να εκδοθούν το 2019.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk