• Αναζήτηση

Διαρροή στη στέγη του Βρετανικού Μουσείου [Βίντεο]

Η έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο δημιούργησε προβλήματα στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διαρροή στην οροφή του Βρετανικού Μουσείου και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα κατέγραψαν επισκέπτες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου τοποθέτησαν χαρτιά, δοχεία και πλαστικές πινακίδες, που προειδοποιούν για την ολισθηρότητα του πατώματος στην αίθουσα Duveen.

Συγκεκριμένα οι σταγόνες του νερού πέφτουν ακριβώς δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από έντονη βροχόπτωση, ενώ οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου υποστηρίζουν πως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα ή ζημιά στα εκθέματα του χώρου.

«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ έντονης βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στην αίθουσα του Μουσείου» αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου και συμπληρώνει πως «κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί. Η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk