Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί από το απόγευμα της Πέμπτης ο Τσάβι Πασκουάλ, καθώς η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο τρόπος που αυτή ήρθε, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη διοίκηση των «πράσινων».

Έτσι αποφάσισε να «τελειώσει» τον Καταλανό προπονητή, με τους Βόβορα και Αλβέρτη να καλούνται προς το παρόν να καλύψουν το κενό του και να οδηγήσουν το «τριφύλλι» στο ματς-τελικό της Παρασκευής με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Πασκουάλ απουσίασε από την προπόνηση της Πέμπτης με τον Γιώργο Βόβορα να αποκαλύπτει πως του ζητήθηκε από τους ανθρώπους της ΚΑΕ να ετοιμάσει εκείνος το ματς με τους Ιταλούς μαζί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Φήμες θέλουν τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αποτελεί τον εκλεκτό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πράσινων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βόβορα: «Καταρχήν μας ζητήθηκε από την διοίκηση να ετοιμάσουμε την ομάδα με τον Αλβέρτη και τους υπόλοιπους συνεργάτες. Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για έναν τελικό. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Αρμάνι είναι μία πολύ καλή ομάδα με ταλέντο. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να παλέψουμε σε κάθε κατοχή και να δώσουμε τον καλυτερο εαυτό μας.

Αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε την ομάδα. Εμείς είχαμε ετοιμάσει την ομάδα από πριν. Είμαστε εδώ και θέλουμε να κερδίσουμε. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν καλά για κανέναν. Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό και πρέπει να κερδίσουμε.

Σίγουρα έχουμε περάσει πολλά μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ένα σοκ, αλλά δεν χωρούν συναισθήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε το αύριο, έχουμε τελικό μπροστά μας».