Υπ. Δικαιοσύνης: Ρυθμίσεις που φιλοδοξούν να αλλάξουν τη δικαστική πραγματικότητα

Ρυθμίσεις που φιλοδοξούν να αλλάξουν τη δικαστική πραγματικότητα περνά με τροπολογία του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ρυθμίσεις που φιλοδοξούν να αλλάξουν τη δικαστική πραγματικότητα, περνά με τροπολογία του – στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι ρυθμίσεις στοχεύουν μεταξύ άλλων στην εξοικείωση των δικαστών με ζητήματα οικονομικού – χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, στη συχνότερη εναλλαγή των προσώπων που συγκροτούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικαστών, καθώς και στη βέλτιστη αξιοποίηση – μέσω του ΤΑΧΔΙΚ – κτιρίων και υποδομών καταλλήλων να χρησιμοποιηθούν ως δικαστήρια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Δικαιοσύνης:

– Αναβαθμίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στην επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών με στόχο, μεταξύ άλλων, την εξοικείωσή τους με ζητήματα οικονομικού – χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος και ευρύτερα τη βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση στην απονομή της.

– Παρατείνεται η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων Ειρηνοδικών που δημοσιεύθηκε στις 9/2/2016 επί διετία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών πρόσληψης νέων Ειρηνοδικών που θα προκύψουν έως τις 31/12/2020.

– Συγκροτείται κεντρική δομή με τη μορφή ΟΔΕ (Ομάδα Διοίκησης Έργου) με στόχο τον συντονισμό, τη διοίκηση, την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της λειτουργίας και επέκτασης του έργου ΟΣΔΔΥ-ΠΠ.

– Προωθείται ρύθμιση που αποσκοπεί στη συχνότερη εναλλαγή των προσώπων που συγκροτούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικαστών, καθώς και ρύθμιση που αφορά στη λειτουργία του ΤΑΧΔΙΚ και στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση κτιρίων και υποδομών καταλλήλων να χρησιμοποιηθούν ως δικαστήρια.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk