Σε διψήφια νούμερα επέστρεψε το ποσοστό της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% και βρίσκεται 10,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 23%.

Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή με 7%, ενώ τα κόμματα εντός κοινοβουλίου συμπληρώνει το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων (2%), η Ελληνική Λύση (2%), το Ποτάμι (1,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%).

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ένα ποσοστό που φτάνει το 11,5% δηλώνει αναποφάσιστο για το κόμμα που θα επέλεγε αν γίνονταν άμεσα εκλογές.

Προβάδισμα Μητσοτάκη για πρωθυπουργός, εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Αμετάβλητο παραμένει το προβάδισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα «Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 36%, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται 11 μονάδες πίσω (25%).

Παράλληλα, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν πιθανή νέα οικονομική κρίση ή προβλήματα το 2019, ενώ το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη λάθος κατεύθυνση.

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και αφού νωρίτερα θα έχει πάει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ευρύτερη απαισιοδοξία των πολιτών για την πορεία της χώρας αποτυπώνει το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζει πως τα πράγματα κινούνται «σίγουρα» ή «μάλλον» σε λάθος κατεύθυνση. Το 63% των ερωτηθέντως απάντησε θετικά, με το ποσοστό να αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες συγκριτικά με τον Νοέμβριο.