Μετά το παραλήρημα του πρώην αξιωματούχου του Ερντογάν ο οποίος «βάφτισε» τουρκικά 18 ελληνικά νησιά την σκυτάλη των τουρκικών προκλήσεων πήρε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ.

Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσει η Ελλάδα» ο κ. Ακάρ, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» προκειμένου να μην επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα μας»… Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας» ανέφερε ο τούρκος υπουργός συνεχίζοντας το μπαράζ προκλητικότητας.

Είμαστε, συνέχισε ο τούρκος υπουργός Άμυνας , υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. «Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’» σημείωσε – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ –  προσθέτοντας πως  «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο, και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» .

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, υπογράμμισε ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» .

Μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, ήταν απολύτως σαφής:

«Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».