Τα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή της ΠΓΔΜ για το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας σχολίασε η Νέα Δημοκρατία με μια ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Οι πνιγμένοι από τα μαλλιά τους πιάνονται».

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «οι πηγές του Μαξίμου στέρεψαν από ιδέες και καταφεύγουν ακόμη και στην αλβανική μειονότητα των Σκοπίων για να εξωραΐσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς» συμπληρώνει η Πειραιώς, τονίζοντας πως «αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

«Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ας ρίξουν μια ματιά στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36 το οποίο αναφέρεται ακόμη και σε «μακεδονικό» κράτος» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.