Ύστερα από δυόμισι σεζόν με 144 αγώνες και τρία τρόπαια (Λιγκ Καπ 2016-17, Κομιούνιτι Σιλντ 2016, Γιουρόπα Λιγκ 2016–17) έκλεισε ο κύκλος της θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την Τρίτη 18/12 τη λύση συνεργασίας με τον πορτογάλο τεχνικό που χρεώθηκε την απκαρδιωτική εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό της περιόδου 2018-19.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έφυγε από το σύλλογο. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ευχόμαστε επιτυχία στο μέλλον».

Οι Κόκκινοι Διάβολοι διανύουν μια πολύ κακή σεζόν, βρίσκονται εκτός τετράδας, αποκλείστηκαν από το Λιγκ Καπ και γενικότερα δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους, με αποκορύφωμα την ήττα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Ο Μουρίνιο είχε πίστωση χρόνου από τη διοίκηση όλους αυτούς τους μήνες, όμως η ήττα στο Άνφιλντ από την ομάδα του Κλοπ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα πάρει ως αποζημίωση ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ. Ο αντικαταστάτης του Πορτογάλου τεχνικού προς το παρόν θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του και πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ, Μάικλ Κάρικ.