Απέδρασε τα ξημερώματα της Τρίτης από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ένας κρατούμενος, αλβανικής καταγωγής, που συμμετείχε σε ληστεία στα Βίλια κόβοντας τα κάγκελα.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Αλβανό ο οποίος είχε συλληφθεί στις 27 Νοεμβρίου μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικό κατά την οποία τραυματίστηκε. Είχε προηγηθεί ένοπλη ληστεία που είχε διαπράξει με άλλους δύο συνεργούς του στα ΕΛΤΑ Βιλίων Αττικής. Ο 40χρονος είχε μεταφερθεί τότε στο Τζάνειο νοσοκομείο και μετά τη νοσηλεία του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου διατάχθηκε η προφυλάκισή του. Για τον λόγο αυτό κρατούνταν στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής προκειμένου να μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας.

Η απόδραση του έγινε αντιληπτή σήμερα στις 4:30 τα ξημερώματα από τον σκοπό των κρατητηρίων και σήμανε συναγερμός. Ο κρατούμενος – άγνωστο πώς – έκοψε τα κάγκελα στο παράθυρο του κρατητηρίου από την πίσω πλευρά της Ασφάλειας και διέφυγε.

Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση προκειμένου να καταλογισθούν ευθύνες στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία ενώ αναμένεται να διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι για τη ληστεία συνελήφθησαν επίσης ακόμη ένας 37χρονος αλλοδαπός και μία 23χρονη που κρατούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως επιχείρησε να διαφύγει και άλλος κρατούμενος αλλά η προσπάθεια του απέβη άκαρπη καθώς εντοπίστηκε από τον σκοπό.