Τη διαδρομή που ακολούθησε το όχημα με το οποίο μετέφεραν το σακίδιο με τη βόμβα έξω από το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή» στο Φάληρο αναζητούν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τη γιάφκα των τρομοκρατών.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το καμένο Opel Corsa που εντοπίστηκε περίπου μίση ώρα πριν την έκρηξη του μηχανισμού στην οδό Ανθίου 7 στα Πετράλωνα και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου στη Νέα Ιωνία όπου και εκεί στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί εάν οι τρομοκράτες το έκρυψαν προσωρινά σε χώρο τους στη συγκεκριμένη περιοχή ή το μετέφεραν αλλού. Ο χρόνος της κλοπής οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως η επίθεση σχεδιάζονταν για τουλάχιστον ένα μήνα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι τρομοκράτες τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και δεν ήταν τυχαίο το σημείο όπου έβαλαν τη βόμβα προκειμένου να προκαλέσει τις περισσότερες ζημιές ενώ χαρακτήρισαν την έκρηξη ως «τέλεια» καθώς τα υλικά έχουν εξαϋλωθεί. Ένα στοιχείο που δείχνει στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι η επίθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από έμπειρους τρομοκράτες.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως ένα παρόμοιο όχημα εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να περνά μπροστά από το κτίριο μεταξύ 1.40 και 1.45 (τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα zougla). Υπενθυμίζεται πως το όχημα που βρέθηκε είχε παραποιημένες πινακίδες οι οποίες ανήκαν σε άλλο όχημα που είχε κλαπεί, ίδιου τύπου αλλά και χρώματος. Παράλληλα οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στρέφονται και προς την αναζήτηση έτερου οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε η υποστηρικτική ομάδα και ανέμενε την ομάδα κρούσης στα Πετράλωνα προκειμένου στη συνέχεια να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί αναμένουν  ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «όταν δεν υπάρχει προκήρυξη το ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης είναι ανοικτό».