Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού».

Στις εκλογές που έρχονται θα κλείσει ο κύκλος της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του ΣΚΑΪ. «Είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αντίθετη στις αντιλήψεις και τις ανάγκες της κοινωνίας. Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η συστηματική στοχοποίηση των ΜΜΕ. Το κάνετε με συνέπεια. Στοχοποιείτε με ύφος και επίθετα ξένα προς τον δημόσιο διάλογο.

Με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης . Έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψεις  πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους. Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνεται σε γιάφκες , γεννιέται όμως   στα λόγια του ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα  του μίσους.

Δε χρειάζεται , συμπλήρωσε, να ξαναμιλήσω για το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Για τους Ρουβίκωνες και τους τραμπούκους στα πανεπιστήμια. Σας έχω προειδοποιήσει οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν μετά σε καλάσνικοφ και βόμβες.

Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία μας σε ανοιχτές απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι σε όσους προσπαθήσουν να τη φιμώσουν με βία. Όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις σε βάρος της δημοκρατίας, επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη