Δριμεία επίθεση εναντίον του Γ. Σαρίδη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «αποστάτη» που πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς να δίνει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού, η οποία έχει αποκτήσει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση, κι ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κινείται στην γκρίζα ζώνη, λέγοντας ότι δεν θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, μια δήλωση την οποία αρκετοί προεξοφλούν ως προθάλαμο ένταξης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής για «τριγυρατζήδες», αποστάτες και προδότες.

«Έδωσαν στέγη σε τριγυρατζήδες. Αλλά δεν θα έρθει η μέρα των εκλογών; Οι αποστάτες θα εξαφανιστούν τα δε κόμματά σας θα τιμωρηθούν», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα χαρακτήρισε αξιοπρεπή λύση να πάει κάποιος σπίτι του.

Υπενθυμίζεται πως αν φύγει από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Σαρίδης, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του Β. Λεβέντη (θα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές). «Αυτή την στιγμή είναι τέσσερις σε διάφορα κόμματα, ενώ εξελέγησαν με την λίστα της Ένωσης Κεντρώων», είπε ο κ. Λεβέντης, χωρίς να κρύψει την πικρία του.