Σε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τόσο για το Μακεδονικό όσο και για την οικονομία ανάλωσε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απαντώντας παράλληλα εμμέσως στις χθεσινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

«Όταν έρθει το Σκοπιανό, θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και ποιος θα πάρει την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να επαναλάβει τα περί αποχώρησης από την κυβέρνηση, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «ακολουθούσατε εντολές χωρίς να παίρνετε εθνικές πρωτοβουλίες» και καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν «είναι ή όχι η κυρία Μπακογιάννη εμπνευστής του όρου Βόρεια Μακεδονία;».

Παράλληλα, στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ταυτίσει τη ΝΔ με την ακροδεξιά, λέγοντας ότι η ΝΔ έχει μετατραπεί σε βραχίονα μιας εγκληματικής συμμορίας και πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία θα κάνει τη χώρα Κολομβία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πανηγύρισε γι’ αυτόν, λέγοντας πως «σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Μια ημέρα που γίνεται πράξη μια δέσμευση απέναντι στο έθνος, απέναντι στους προγόνους μας αλλά και απέναντι στις πολιτικές μας δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν συγκροτήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Ήταν μια δέσμευση που περιλαμβανόταν στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να φτάσουμε στη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια, ενός προϋπολογισμού που δεν θα υποδεικνύεται από τους πιστωτές, ενός προϋπολογισμού που θα ανακτά την εθνική κυριαρχία της χώρας» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να υπογραμμίσει ότι «σήμερα γίνεται πράξη αυτή η δέσμευση, καθώς είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μια δεκαετή κρίση».

«Δεν είναι μόνο η ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας» επέμεινε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αυτή τη χρονιά, αρχής γενομένης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον εθνικό της πλούτο και ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο και υπόγειο πλούτο με συμφωνίες για το φυσικό αέριο που θα αλλάξουν εντελώς τη μορφή της χώρας.