Με το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» που έχει την φωτογραφία της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας», συντάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Υιοθετώντας δε το σχόλιο του αρθρογράφου της εφημερίδας Παντελή Μπουκάλα για τους «Κατά φαντασίαν Νετσάγιεφ», τάχθηκε υπέρ της άρσης του εμπάργκο σε «Σκάι» και ΕΡΤ.

Μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την στάση των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» για το πρωτοσέλιδό τους μιλώντας για εμβληματική φωτογραφία και για σημαντικό μήνυμα που στέλνουν οι δημοσιογράφοι. «Προσθέτω και την δική μου φωνή στην ομόθυμη καταδίκη και αποδοκιμασία για την τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι. Εξάρω την στάση των δημοσιογράφων της Καθημερινής», είπε συγκεκριμένα, ωστόσο πρόσθεσε ότι «με προβλημάτισε η ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου, αλλά δεν θέλω να προσθέσω σήμερα οξύτητα στην αθλιότητα και την συκοφαντία».

Επικαλούμενος δε το σχόλιο του κ. Μπουκάλα που καλεί κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση «να άρουν το εμπάργκο προς τον Σκάι και την ΕΡΤ σήμερα κιόλας», ο κ. Φίλης σημείωσε: «Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να ακούσουν τι γράφει ο Παντελής Μπουκάλας. Πρέπει και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσουν το εμπάργκο στην ΕΡΤ και τον Σκάι, αυτό λέει ο Παντελής Μπουκάλας και βεβαίως πρέπει να ξανασκεφτούμε και εμείς το εμπάργκο και να αποφασίσουμε».

Επίθεση σε Βορίδη

Κατά τα λοιπά, κατηγόρησε την ΝΔ για ταξική μεροληψία πίσω από την δήθεν αταξική άποψή της. «Ανασύρουν από την χλεύη την άποψη Λάσκαρη για να μας πουν ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τάξεις. Όμως κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αφάνισε την μεσαία τάξη.  Άρα παραδέχονται ότι υπάρχουν τάξεις», είπε, δηλώνοντας ότι «είναι μάταιο να προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με την Αριστερά». Μάλιστα αναφερθείς στις απόψεις Βορίδη περί αναγκαιότητας αλλαγών στο κράτος και τους θεσμούς προκειμένου να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, ο κ. Φίλης διερωτήθηκε: «Πόσο απέχει αυτό από την χούντα και από τον εμφύλιο πόλεμο;». Μάλιστα κατηγόρησε και του Βενιζέλο – Γεννηματά ότι το ίδιο λένε πιο κομψά ότι δηλώνουν ότι «ότι εργάζονται για την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». «Η κατάργηση των τάξεων δεν είναι τίποτα άλλο από παραπέτασμα καπνού για να κρύψετε την ταξική μεροληψία υπέρ των ισχυρών», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.