«Αντιαναπτυξιακό, που υπερφορολογεί και βασίζεται στα υπερπλεονάσματα», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Μόνο υστεροβουλία. Κοιτάνε να μοιράσουν ψίχουλα μήπως και περιορίσουν την κομματική τους πανωλεθρία», είπε η βουλευτής της ΝΔ σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά μείωνε ελλείμματα, μείωνε τα ληξιπρόθεσμα, μείωνε τις ασφαλιστικές εισφορές, μείωνε και το χρέος, δηλαδή, νοικοκύρευε τα πάντα και άνοιγε το δρόμο για την ανάπτυξη. Τα επόμενα χρόνια όμως ο κ. Τσίπρας έκανε ακριβώς το αντίθετο και παρέλυσε την οικονομία».

«Η απάντηση σε αυτή την πολιτική θα δοθεί από τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση του οποίου θα μειώσει παντού τη φορολογία, και τις εισφορές επαναφέροντας στην ελληνική οικονομία τα κίνητρα και για εργασία και για επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και θα δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργασίας», είπε η κ. Ασημακοπούλου.

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καταγγέλλοντας ότι είναι ένα υπουργείο που δεν κάνει τίποτα σε σχέση με την ψηφιακή πολιτική. «Αν κοιτάξει κανείς την υλοποίηση της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, βρίσκεται σε πολύ χαμηλό ποσοστό η ολοκλήρωση συγκεκριμένων έργων. Εξάλλου, η αγορά βοά ότι δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ από κοινοτικά κονδύλια σε έργα τα οποία ήταν προγραμματισμένα», είπε η κ. Ασημακοπούλου και σχολίασε και τη χθεσινή ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για τη βομβιστική επίθεση στον «Σκάι».

«Ο κ. Παππάς αντί για τη δήλωσή του έπρεπε να αναλογιστεί ποιος έχει οπλίσει αυτά τα χέρια, να κάνει αυτοκριτική», είπε η βουλευτής και κατηγόρησε τον υπουργό ότι «είναι εκείνος που προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την ενημέρωση με τον αντισυνταγματικό νόμο του, ο οποίος εργαλειοποίησε τη δημόσια τηλεόραση, κάνοντάς την χυδαίο και προκλητικό φερέφωνο προπαγάνδας».

«Δεν θεωρεί ο κ. Παππάς χυδαίο να λέει ο κ. Πολάκης ότι θα βάλει δημοσιογράφους κάτω από τη γη, αυτό δεν είναι χυδαίο! Δεν είναι γελοίο να κάνει εμπάργκο στο Σκάι επειδή βγήκε ένας δημοσιογράφος και είπε ότι θα καρατομήσει σε λίγο ο υπουργός τον αρχηγό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και μετά από μία μέρα αυτό συμβαίνει. Δεν του φάνηκε χυδαίο, που ο κ. Καμμένος είχε βγει πριν από δύο χρόνια και έλεγε ότι απορεί που δεν έχει ανατινάξει κανείς κανένα κανάλι που βρίσκεται στον Πειραιά, στο Φάληρο! Το αν έχει εργαλειοποιήσει και ανθρώπους, όπως τον κ. Καλογρίτσα στο παρελθόν και τώρα τον κ. Πετσίτη, που δεν ξέρω αν είναι εργαλείο σε εξωχώριες εταιρείες, ας απαντήσει μόνος του. Μια μέρα όλα αυτά θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη», είπε η βουλευτής της ΝΔ.