Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό.

Αφορμή στάθηκαν οι φωνές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η μη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προκειμένου να σταματήσουν όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για αυταρχισμό αλλά και για κομματική συμπεριφορά χαρακτηρίζοντας τον κομματικό πρόεδρο και όχι πρόεδρο όλης της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε μια διακοπή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης αγριεμένος απευθύνθηκε προς το μέρος της. «Είπατε κάτι; Αν είστε κουρασμένοι περάστε έξω».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νίκος Βούτσης ο οποίος είπε στον πρόεδρο της ΝΔ να απευθύνεται μέσω του ιδίου στους βουλευτές.

  • Μητσοτάκης: «Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας αλλιώς κατεβείτε κάτω. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη ή δεν θέλετε να επιβάλλετε την τάξη. Μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας είστε κομματικός πρόεδρος. Είστε πρόεδρος της Βουλής όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».
  • Βούτσης: « Τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού. Έχετε άδικο δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο διά του προέδρου της Βουλής θα συζητάτε τον λόγο δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Γιατί το κάνετε αυτό;»
  • Μητσοτάκης: «Δεν θα μου υψώνετε εμένα την φωνή σας. Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα. Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας. Όταν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ασχημονούν και δεν λέτε κουβέντα θα επιβάλλω εγώ την τάξη εάν δε μπορείτε να την επιβάλλετε εσείς»
  • Βούτσης: «Δεν βρίσκεστε σε τάξη σχολείου, ούτε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας παρακαλώ πολύ. Σιγά να μην επιβάλλετε και την τάξη εδώ μέσα»
  • Μητσοτάκης: «Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο όποιος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί το ρόλο του. Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει το ρόλο του
  • Βούτσης: Ο καθένας το ρόλο του αλλά εσείς είστε τέσσερα χρόνια τώρα σε προεκλογική περίοδο»