• Αναζήτηση
 • Ηπια πτωτικά το ΧΑ – Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά το μαζικό sell off στην Wall Street

  Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  ‘Ηπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με χαμηλό τζίρο.

  O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 628,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,56%.

  Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,95 εκατ. ευρώ.

  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,19%.

  Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+1,04%), της Τέρνα Ενεργειακή (+0,68%) και των ΕΛΠΕ (+0,54%).

  Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (-3,26%), της ΕΧΑΕ (-2,11%), του ΟΠΑΠ (-2,01%) και της ΔΕΗ (-1,74%).

  Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,47%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,44%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,82%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,75%).

  Ανοδικά κινούνται 5 μετοχές, 26 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

  Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farm +9,89% και Ιντραλότ +2,13%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ -8,43% και Δρομέας -7,77%.

   

  Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

  Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21% και διαμορφώνεται στα 1,1372 δολάρια.
  Το ευρώ βρίσκεται στα 127,975 γεν, στο 0,8987 με τη στερλίνα και στο 1,1278 με το ελβετικό φράγκο.
  Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,25% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 112,527 γεν.
  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,35% και διαμορφώνεται στα 1,2657 δολάρια.

   

  Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά το sell off στην Wall Street

  Το χθεσινό μαζικό ξεπούλημα στην Wall Street οδήγησε σε απώλειες τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών να ηγούνται της πτώσης καθώς οι τιμές του πετρελαίου επέκτειναν τις απώλειές τους και η Royal Dutch Shell κατέγραψε βουτιά εν μέσω δημοσιευμάτων για πιθανή εξαγορά.
  Στις 10:11 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5%, πλησιάζοντας το χαμηλό διετίας στο οποίο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης να μετατοπίζουν την προσοχή στις πιθανές ενέργειες από τους φορείς χάραξης της πολιτικής.
  Η ομιλία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία ήλπιζαν οι επενδυτές ότι θα μπορούσε να βελτιώσει το κλίμα, δεν είχε επίπτωση, μετατοπίζοντας την προσοχή στην αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed), η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξήσει τα επιτόκια στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της την Τετάρτη.
  Σύμφωνα με χρηματιστές, μία πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις της Fed για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στις μετοχές. «…Το βασικό ερώτημα παραμένει: Θα αφαιρέσει ή θα συμπεριλάβει ο (επικεφαλής της Fed) Τζέι Πάουελ την αναφορά σε ‘σταδιακές αυξήσεις’ στο διάγραμμα με εκτιμήσεις για το 2019», ανέφερε ο Στίβεν Ινς, χρηματιστής στην εταιρία OANDA.
  Από τις αρχές του έτους, ο δείκτης STOXX 600 έχει σημειώσει πτώση άνω του 12% και οδεύει προς τον τέταρτο κατά σειρά πτωτικό μήνα, εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας και της πολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη.
  Σήμερα, σχεδόν όλοι οι κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, γεγονός που αποτυπώνει το πόσο εύθραυστο παραμένει το κλίμα.
  Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ και πλέον μηνών καθώς οι ανησυχίες για τη μελλοντική ζήτηση για πετρέλαιο εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας οδήγησαν τις τιμές του αργού σε πτώση κατά 2%. Η μετοχή της Shell υποχώρησε κατά 1,8%, δεχόμενη πιέσεις και από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η αγγλο-ολλανδική εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της Endeavor Energy Resources έναντι περίπου 8 δισεκ. δολαρίων.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk