Στη γραμμή των προκλητικών δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ, η οποία τραβάει για πολλοστή φορά το χαλί κάτω από την κυβέρνηση όσον αφορά το αφήγημα της «επικερδούς συμφωνίας» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ δείχνει να συνεχίζει και το υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Η αποδοχή του γεωγραφικού προσδιορισμού δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δίκτυο France 24. «Ένας από τους πυλώνες της συμφωνίας είναι το άρθρο στο οποίο οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ότι κατανοούν διαφορετικά τον όρο Μακεδονία», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν και στις δύο πλευρές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα και τα Σκόπια θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν θαύματα.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στις δύο χώρες, παραδέχθηκε ότι υπάρχει «αντίσταση» στη συμφωνία.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Όμως, το “καλύτερο” από την ελληνική σκοπιά και από τη “μακεδονική” σκοπιά σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία», σχολίασε.

«Πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε πως συμβαίνουν θαύματα, ακόμη και στα Βαλκάνια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας», κατέληξε ο Ντιμιτρόφ.