Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στις 02.35 έξω από το κτίριο που στεγάζονται ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και η εφημερίδα Καθημερινή στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο καθώς και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου που δείχνουν δυο άτομα να αφήνουν το σακίδιο με τη βόμβα και να απομακρύνονται με μοτοσικλέτα.

Από την έκρηξη που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς η περιοχή είχε αποκλειστεί έγκαιρα από αστυνομικές δυνάμεις. Tα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κρύβεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρησιμοποιήθηκε πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης.

Είχαν προηγηθεί περίπου στη 01.45 δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα Zougla.gr με τα οποία άγνωστοι προειδοποίησαν για την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στον ΣΚΑΪ δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών και αναφέροντας τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο άγνωστος καλούσε από αριθμό χωρίς απόκρυψη.

Για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή ενώ ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του σταθμού να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Ο μηχανισμός εξερράγη μέσα στο χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα προκαλώντας αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στις προστατευτικές μεταλλικές μπάρες του δρόμου πάνω στις οποίες είχαν αφήσει το σακίδιο οι τρομοκράτες. Σημειώνεται πως σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν».

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι ερευνούν το σημείο σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο και γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Οι δηλώσεις έγιναν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», δήλωσε η υπουργός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.