• Αναζήτηση
 • Γερμανικός τύπος: Βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ

  Οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στους πάνω ορόφους, εκεί όπου βρίσκονται τα δημοσιογραφικά γραφείων, επισημαίνει το Euronews. Στις διαδικτυακές σελίδες υπάρχουν φωτογραφίες της κατεστραμμένης πρόσοψης του κτηρίου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον γύρο των γερμανικών ειδησεογραφικών δικτύων και εφημερίδων στις διαδικτυακές τους σελίδες κάνει η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του ΣΚΑΙ σήμερα χαράματα. Πρώτο την είδηση στο γερμανόφωνο χώρο μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa με πληροφορίες για το χτύπημα.

  Η ειδησεογραφική εκπομπή Heute του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF γράφει στην ιστοσελίδα της ότι η προειδοποίηση έγινε με τηλεφώνημα σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό πριν γίνει η έκρηξη. «Οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια από τζάμια και κουφώματα παραθύρων από το κτήριο των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού, του οποίου η πρόσοψη είναι από γυαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκρηκτική ύλη είχε βάρος 5 κιλών. Η αστυνομία κινεί τις έρευνές της προς κάθε κατεύθυνση του ελληνικού ακροαριστερού χώρου».

  Στη γερμανική διαδικτυακή του σελίδα το Euronews γράφει ότι τις χειρότερες ζημιές υπέστησαν ο τρίτος και τέταρτος όροφος του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα δημοσιογραφικά γραφεία του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.

  «Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Όλγα Γερογιάννη χαρακτήρισε την επίθεση χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και ότι η χώρα είναι θωρακισμένη για τέτοιου είδους επιθέσεις». Στη διαδικτυακή της σελίδα η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk επισημαίνει από την βομβιστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά πολλές υλικές ζημιές.

  Ειρήνη Αναστασοπούλου

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk