«Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην προσπάθεια διαχωρισμού των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας σε τοπικά, αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά», τόνισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ για την περιφέρεια Αττικής Γιάννης Πρωτούλης στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ τόνισε ότι «αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός και της καθεμιάς, είναι ποια πολιτική στηρίζει με τη δράση του». «Σημασία έχει η στάση του απέναντι στα καθημερινά εργατικά – λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης, ανάπτυξη από ποιον για ποιον, που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιον τάσσονται», είπε αναφορικά με τις θέσεις των άλλων κομμάτων για την περιφέρεια.

Όσον αφορά την πάγια θέση του ΚΚΕ επανέλαβε ότι «η μεγάλη, αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία, των τοπικών προβλημάτων είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής». «Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν δεν έφεραν ανάπτυξη προς όφελος του αλλού, δεν αναίρεσαν τις περιφερειακές ανισομετρίες, την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, πολύ περισσότερο τη συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια, σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας», εξήγησε ο κ. Πρωτούλης και κάλεσε σε οργάνωση της πάλης «για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής που διαφημίζεται σαν μονόδρομος από το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος».

Όπως δήλωσε «θα δώσουμε τη μάχη στους Δήμους, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός». «Να βάλει μπροστά τις ανάγκες του, να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, να οργανώσει τον αγώνα του και τις διεκδικήσεις του», υπογράμμισε ο υποψήφιος του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να στηρίξουμε, να προβάλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας, στην πάλη ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου και όσων την προωθούν και τη στηρίζουν. Και πιστεύουμε ότι σε αυτό το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε με αρκετούς άλλους συναγωνιστές, άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα και αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στους Δήμους, τις Κοινότητες, τις Περιφέρειες».