• Αναζήτηση
 • «Κόντρα» Χατζηδάκη – Δραγασάκη με φόντο τις εκλογές

  Τι είπαν οι δυο αντιπρόεδροι στην συζήτηση επί του προϋπολογισμού

  Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκης, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη να του αντιτείνει ότι «ακόμα και αν κάνουμε την πιο κακή επικοινωνιακή πολιτική, ακόμα και αν τα κάνουμε όλα λάθος, τις εκλογές θα τις  κερδίσουμε».

  Η θέση του κ. Δραγασάκη ήταν ότι «αξιοποιώντας τους βαθμούς ελευθερίας που κερδίσαμε και το δημοσιονομικό χώρο που αποκτήσαμε  μπορούμε να θέτουμε ποιος φιλόδοξους στόχους». «Στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί  για μια ακόμα τετραετία για να ολοκληρώσουμε αυτούς τους στόχους», τόνισε, ενώ έθεσε την διαχωριστική γραμμή των επόμενων εκλογών ως εξής: συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού ή του κράτους πρόνοιας με φροντίδα στους πολλούς που έχουν ανάγκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλα τα μέτρα του προϋπολογισμού δεν είναι έκτακτες παροχές αλλά μόνιμες διαστάσεις του νέου κοινωνικού κράτους που δημιουργούμε και θέλουμε να κατοχυρώσουμε και συνταγματικά».

  «Αυτή είναι μία κρίσιμη διαχωριστική γραμμή στην εποχή μας στη χώρα και στην Ευρώπη, αν δηλαδή θέλουμε την συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή του ελάχιστου κράτος πρόνοιας και των ανισοτήτων σε βάρος των πολλών όπως θέλει η Νέα Δημοκρατία ή αν θέλουμε την συνταγματική θωράκιση της κοινωνίας με την κατοχύρωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων με την προστασία των κοινών και των δημόσιων αγαθών όπως υποστηρίζει και πράττει η σημερινή κυβέρνηση».

  Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε από την πλευρά του ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία «γιατί ο κάθε πολίτης βιώνει στην τσέπη του και στο σπίτι του την αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε εξάλλου «η  υπερφορολόγηση συνεχίζει να στραγγαλίζει την οικονομία καθώς με την κυβέρνηση αυτή είμαστε πρωταθλητές στις αυξήσεις φόρων ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ». «Πήρατε 10 από όλους, επιστρέφετε 1 σε μερικούς, και έρχεστε και παριστάνετε τους γενναιόδωρους και  αυτό τη στιγμή που έχετε τσακίσει την πραγματική οικονομία, όπως αποδεικνύεται από την εκτόξευση των οφειλών σε εφορία και  ασφαλιστικά ταμεία κατά 60%», συμπλήρωσε.

  Ενώ τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φύγει από την εξουσία «γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει ποτέ η χώρα το στοίχημα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης». «Και αυτό είναι τα μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας σήμερα. Αυτή η κυβέρνηση είναι βαρίδι για τη χώρα. Και όσο ταχύτερα φύγει, τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

   

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk