• Αναζήτηση
 • Δημόσια προσφορά-μαμούθ της SoftBank Group στην Ιαπωνία

  23,5 δισ. δολάρια

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη μεγαλύτερη σε αξία δημόσια προσφορά στην ιστορία της κεφαλαιαγοράς του Τόκιο (2,65 τρισ. γεν, ήτοι 23,5 δισ. δολάρια) διοργάνωσε η κορυφαία ιδιωτική εταιρεία συμμετοχών υψηλής τεχνολογίας SoftBank. Η εταιρεία ανήκει στον εμβληματικό ιάπωνα επενδυτή Μασαγιόσι Σον, ο οποίος εσχάτως βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής εξαιτίας της στήριξης που παρέσχε αναφανδόν στον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν μετά τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι στην Αγκυρα.
  Η αξία της δημόσιας προσφοράς της SoftBank άγγιξε το ρεκόρ των 25 δισ. δολαρίων που έφθασε το 2014 εκείνη του κινεζικού ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd – μετοχές της κινεζικής εταιρείας διαθέτει άλλωστε ουκ ολίγες το χαρτοφυλάκιο της SoftBank Group, το οποίο εκτιμάται ότι πλησιάζει σε αξία τα 100 δισ. δολάρια. «Η ζήτηση για τη μετοχή μας ξεπέρασε κατά πολύ τη δημόσια προσφορά» σημείωσε η SoftBank. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk