Την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του «Σκάι» και της «Καθημερινής» εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη στην Βουλή, διατυπώνοντας ωστόσο αιχμές για όσους προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτήν, όπως είπε. Την ίδια στιγμή αυστηρή κριτική απηύθυνε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και προς την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας τονίζοντας ότι συνιστά αποτυχία του κράτους το γεγονός ότι δεν απετράπη η επίθεση.

Η κυρία Γεροβασίλη μιλώντας επί του κρατικού προϋπολογισμού, καταδίκασε για άλλη μια φορά την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού επαναλαμβάνοντας ότι «η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη, δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτε», ενώ διαβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ. «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την διαλεύκανση της υπόθεσης». «Στα ευνομούμενα κράτη και στη Δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο. Καταδικάζουμε αταλάντευτα τη συγκεκριμένη  επίθεση και την τρομοκρατία. Το κάνουμε καθαρά και το εννοούμε. Γιατί η Αριστερά τους αγώνες της τους έδωσε πάντα στο φως, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και την αποσταθεροποίηση, κόντρα στον φόβο που επιδιώκουν κάποιοι», σημείωσε. Όπως πρόσθεσε: «Δεν τις καταδικάζουμε υποκριτικά γιατί κάποιοι άλλοι καταδικάζουν αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να επωφεληθούν – στοχεύοντας την πολιτική αντιπαράθεση όχι ως συστατικό της Δημοκρατίας, αλλά ως κάτι άλλο – αυτό το κάτι άλλο δεν υπάρχει στη Δημοκρατία και όσοι το υπηρετούν προσφέρουν κάκιστο έργο στην Δημοκρατία». Κάλεσε δε σε αρραγή ενότητα, διότι, «έτσι αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα», όπως είπε.

Ωστόσο δέχθηκε την κριτική του κ. Δένδια ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Σκάι «ήταν ένας στόχος που δεν μπορούσε να προβλεφθεί;» και «γιατί επετράπη να συμβεί;» η τρομοκρατική επίθεση. Όπως τόνισε, «η αστυνομία δεν υπάρχει για να συμμετέχει στις παρελάσεις αλλά για να προστατεύει την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών». Και δήλωσε πως «το γεγονός ότι το κράτος δεν απέτρεψε αυτή την επίθεση συνιστά αποτυχία για το κράτος και την Δημοκρατία». «Περιμέναμε εξηγήσεις γιατί δεν έγινε κάτι να αποτραπεί», σημείωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ δεν παρέλειψε να «δείξει» προς την πλευρά της κυρίας Γεροβασίλη λέγοντας ότι «την ευθύνη την έχει πάντα ο υπουργός που κάθεται στην καρέκλα».

«Κόντρα» για οργανικές θέσεις και προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, «κόντρα» μεταξύ των δυο σημειώθηκε με αφορμή την κατάργηση 5.500 κενών οργανικών θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. επί των ημερών της ΝΔ. Η κυρία Γεροβασίλη κατηγόρησε τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη ενώ ο κ. Δένδιας της απάντησε ότι αδίκως κατηγορεί εκείνον: «Εγώ κατήργησα τις 5.500 κενές οργανικές θέσεις. Δεν περίμενα να δω στην ζωή μου τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει γιατί κατήργησα 5.500 κενές οργανικές θέσεις», σχολίασε. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη του απάντησε ότι δεν το αδίκησε: «Απλά δεν είπα και για σας. Με ξεπερνάει να λέτε ότι κόψατε τις κενές οργανικές θέσεις διότι δεν χρειαζόταν. Κόψατε οριζόντια τα οργανογράμματα. Οι οργανικές ελαττώθηκαν με μνημονιακό όρο. Οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν διότι ο ρόλος και τα καθήκοντά τους δεν επαρκούν», του είπε. Ενώ ο κ. Δένδιας επανήλθε σημειώνοντας: «Δεν υπήρχε μνημονιακή υποχρέωση. Έγινε με κριτήριο την χρησιμότητα για το κοινωνικό σύνολο. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται είναι καλύτερα οργανογράμματα. Δεν χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις».