Καισαριανή: Ανάληψη ευθύνης για την «καταδρομική» στην έδρα των ΜΑΤ

Με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αναρχικών εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προέβη στην επίθεση και καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και στις Αρχές

Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ κατά της έδρας των ΜΑΤ στην Καισαριανή ανέλαβε ομάδα αναρχικών, με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ομάδα που υπογράφει ως «αναρχικοί – αναρχικές», αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προέβη στην επίθεση και καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και στις Αρχές, υπογραμμίζοντας πως «ήταν απάντηση στους μπάτσους του, που δολοφονούν, βασανίζουν και εκβιάζουν τους εχθρούς του σε καθημερινή βάση στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις, στα αστυνομικά τμήματα και στα κέντρα κράτησης μεταναστριών».

«Εμείς που γράφουμε αυτή την ανακοίνωση οργανώσαμε και φέραμε εις πέρας την επίθεση στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και έδρα των ΥΜΕΤ, το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου. Στον ίδιο ακριβώς αστυνομικό σταθμό που εννέα ημέρες πριν σύντροφοι και συντρόφισσες μας πραγματοποιούσαν επίθεση με τη δική τους φωτιά και τα δικά τους λόγια αντίστασης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στα επεισόδια μετά τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκινώντας με την Φράση «ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ήταν ερώτηση, ήταν απάντηση».

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση έγινε από ομάδα 15-20 νεαρών στην έδρα των ΜΑΤ από τη συμβολή των οδών Υμηττού και Μανωλίδη, οι οποίοι πέταξαν βόμβες μολότοφ που εξερράγησαν απ’ έξω χωρίς  να προκληθούν σοβαρές ζημιές είτε τραυματισμοί.

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας προς την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

«Απέναντι στη δομική, φανερή ή αόρατη, βία που δεχόμαστε ο Δεκέμβρης απάντησε με εξέγερση και καταστροφή. Μια καταστροφή όμως που εμπεριείχε έναν άλλον κόσμο, διαφορετικό από τον κυρίαρχο κόσμο της εξουσίας. Ήταν ένας μήνας δημιουργίας, αγώνα και συνάντησης που ως βίωμα και εμπειρία μας άλλαξε ριζικά και επηρέασε καθοριστικά την καθημερινή ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Είναι στο χέρι των ίδιων των εξεγερμένων να μετουσιώνουν το αυθόρμητο της εξέγερσης σε σταθερές δομές και κοινότητες αγώνα, ενάντια σε ειδικούς και κόμματα. Σε τέτοιου είδους κινήσεις βρίσκεται η δική μας ελπίδα. Στις εξεγέρσεις που απαιτούνται στο εδώ και στο τώρα. Εξάλλου, ένα από τα βασικά μαθήματα του Δεκέμβρη είναι πως ο εχθρός δεν είναι άτρωτος – τίποτα δεν είναι ανέφικτο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk