«Το συνέδριο μας είναι η αφετηρία για την μεγάλη εκλογική νίκη. Τη νίκη που θα καταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από όλα θέμα αξιακό. Δεν έχουν θέμα ντροπής. Θα έκαναν τα πάντα για μια χούφτα ψήφους. Για αυτό το δικό μου προσωπικό κάλεσμα δεν αφορά μόνο στους δεξιούς και τους κεντρώους αλλά και τους αριστερούς. Πρέπει να συστρατευθούν μαζί μας για να πάει η Ελλάδα πιο ψηλά. Για να αναπνεύσει η χώρα» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν δώσαμε όσο θα έπρεπε την ιδεολογική μάχη για να κερδίσουμε τα μυαλά των ανθρώπων. Δεν δείξαμε όπως θα έπρεπε ότι η πραγματική πρόοδος είναι η δημιουργία πλούτο για όλους μέσω της ελεύθερης οικονομίας και όχι μια ψεύτικη κοινωνική πολιτική χωρίς λεφτά και χωρίς θεμέλια. Με τους Έλληνες δημιουργικούς και περήφανους και όχι ζητιάνους σε οποιαδήποτε κομματική αυλή όπως είναι η επιδίωξη του κ. Τσίπρα».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμα στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια:

«Προχωρούμε μπροστά όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να πιστέψουμε στις μεταρρυθμίσεις.
Να τις κάνουμε κτήμα μας. Να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει αυτή η παράταξη. Γιατί η ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή έκανε τη μεταρρύθμιση της COSCO, του ΟΤΕ, της Μαριέττας Γιαννάκου στην εκπαίδευση. Και αργότερα τις μεταρρυθμίσεις του Άδωνι στο υπουργείο Υγείας, την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ που συκοφαντήθηκε αλλά εφαρμόστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζουμε το επόμενο κύμα διαρθρωτικών αλλαγών. Δεν ετοιμάζουμε μόνο το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά και τα νομοσχέδια και τα βασικά έχουν τελειώσει με στόχο να ψηφιστούν το πρώτο εξάμηνο. Δεν πρέπει απλώς να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά και να αλλάξει η χώρα».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας: Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με σταγανό που σκέφτεται τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της Ελλάδας και θα γράψουμε χρυσή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας. Και με την νίκη»