Στο πλευρό των «κίτρινων γιλέκων» ο Λαφαζάνης

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι συμμετείχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι συμμετείχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης στην σύντομη ομιλία του στους συγκεντρωμένους χαιρέτισε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και τόνισε ότι «το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, το κίνημα σας, δεν κλονίζει μόνο τον Μακρόν και την κυβέρνηση του αλλά και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων των κατεστημένων κέντρων μιας Ευρώπης που διευθύνεται από τις ολιγαρχίες, τις αγορές και το χρηματιστικό κεφάλαιο».

«Όλα τα κατεστημένα στην Ευρώπη τρέμουν την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και την εξάπλωση, όπως έχει αρχίσει να γίνεται, ανάλογων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, ενώ τόνισε ότι «το κίνημα των κίτρινων γιλέκων έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα και είναι αρκετά πιθανόν ότι θα εξαπλωθεί για να γίνει ο εφιάλτης του Τσίπρα και του ελληνικού κατεστημένου».

«Το μήνυμα που τα «κίτρινα γιλέκα» στην Γαλλία, οι δικές σας κινητοποιήσεις, στέλνουν στον ελληνικό λαό, είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Από το Παρίσι και την Γαλλία οι πολίτες στους δρόμους λένε στον ελληνικό λαό πως αν σηκωθεί από τον καναπέ του, ενωθεί και βγει και αυτός στους δρόμους, τότε σίγουρα θα σημειώσει τις δικές του επιτυχίες και νίκες. Μονόδρομοι δεν υπάρχουν, παρά μόνο για τους προπαγανδιστές του συστήματος» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γγ της ΛΑΕ κατέληξε, λέγοντας στους συγκεντρωμένους, ότι «αυτή η Ευρώπη των πολυεθνικών και τραπεζιτών, η Ευρώπη της Γερμανικής επικυριαρχίας, η Ευρώπη της φυλακής του ευρώ, η Ευρώπη της λιτότητας και του ολοκληρωτισμού των Βρυξελλών, η Ευρώπη του αυταρχισμού, της βίας και της αστυνομικής τρομοκρατίας εναντίον όσων αγωνίζονται για κοινωνικά δικαιώματα και δικαιοσύνη, αυτή η Ευρώπη δεν αξίζει στους λαούς της. Σήμερα, όσο ποτέ χρειάζεται να τεθεί εκ νέου στην ημερήσια διάταξη και σε νέα ριζοσπαστική βάση ο αγώνας για μια δημοκρατική προοδευτική ανατροπή σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και σε όλη την ήπειρο».

Ο Παν. Λαφαζάνης τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, «καταδίκασε τον άγριο αυταρχισμό και την αστυνομική τρομοκρατία κατά των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και κατήγγειλε ότι και ο ίδιος υπέστη συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους για να φτάσει στη συγκέντρωση των «κίτρινων γιλέκων» και ότι αν δεν ήταν επικεφαλής κόμματος από την Ελλάδα, ίσως να είχε προσαχθεί στην Γαλλική ασφάλεια, όπως εκατοντάδες άλλοι Γάλλοι πολίτες, οι οποίοι προσάγονται αυθαίρετα και αθρόα για τρομοκρατικούς λόγους».

Ακολουθήστε το BHMA στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο BHMA
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk