• Αναζήτηση
 • Το σχέδιο για τη «μικρή και καλή» Folli Follie

  Η νέα εταιρεία θα χρειαστεί 40-50 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει σε υγιή βάση – Στόχος η υπαγωγή στα άρθρα 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα

  Χωρίς την οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία βρίσκεται πια αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, η επόμενη ημέρα για την FF Group, την ώρα που επιταχύνονται οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε μια μικρότερη αλλά πιο υγιή «μικρή Folli Follie» να επιβιώσει την επόμενη μέρα.

  Σύμφωνα με το σχέδιο, το υγιές μέρος του ενεργητικού της εταιρείας μαζί με ένα μικρό μέρος των δανείων θα μπορούσε να μεταβιβαστεί σε μια νέα μη εισηγμένη «μικρή και καλή Folli Follie».

  Παράλληλα η εισηγμένη «κακή Folli Follie» «διαχειριζόμενη τα προβλήματα που δημιούργησε» θα οδηγηθεί σταδιακά (εντός διετίας εκτιμάται) σε «κλείσιμο».

  Οι βασικοί μέτοχοι στη νέα «μικρή και καλή Folli Follie» θα προέρχονται από τους ομολογιούχους με αντάλλαγμα το «κούρεμα» μεγάλου μέρους των ομολογιακών εκδόσεων – των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και των 249,5 εκατ. ευρώ που επένδυσαν στα δύο ομολογιακά δάνεια της FF Group.

  Η νέα εταιρεία εκτιμάται πως θα χρειαστεί 40-50 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει σε υγιή βάση και το ποσό θα πρέπει να βρεθεί:

  α) Από τους ομολογιούχους, ώστε αποκτώντας και τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας στη συνέχεια να αναζητήσουν νέο αγοραστή.

  β) Από την είσοδο κάποιου στρατηγικού επενδυτή που θα μπορούσε να βάλει τα λεφτά αποκτώντας συμμετοχή στην εταιρεία μετά και τη νέα της αποτίμηση.

  Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk