• Αναζήτηση
 • Αρνείται να αναλάβει προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ο Κρις Κρίστι

  Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ υποστήριξε ότι «δεν είναι η σωστή στιγμή» για να αναλάβει τέτοια καθήκοντα

  Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, ο οποίος περιλαμβανόταν στους επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απέσυρε αιφνιδίως την υποψηφιότητά του σήμερα, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η σωστή στιγμή» για να αναλάβει τέτοια καθήκοντα.

  Με την απόφαση αυτή του Κρίστι, απομένουν ως βασικοί διεκδικητές της θέσης ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

  Ο Κρίστι συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Τρίτης. Στην ανακοίνωσή του σήμερα ανέφερε ότι «είναι τιμή του» το γεγονός ότι ο πρόεδρος εξέταζε την πιθανότητα να του αναθέσει τα καθήκοντα αυτά όταν αποχωρήσει ο νυν προσωπάρχης, Τζον Κέλι, στις αρχές Ιανουαρίου. «Όμως, είπα στον πρόεδρο ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα ή την οικογένειά μου για να αναλάβω αυτή τη σοβαρή αποστολή», πρόσθεσε.

  Ο Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρηση του Κέλι, όμως θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη ή να του ζητήσει να μείνει για λίγο καιρό ακόμη στη θέση του, αν μέχρι τότε δεν έχει βρει τον κατάλληλο υποψήφιο.

  Η θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου θεωρείται από τις σημαντικότερες στην Ουάσινγκτον επειδή εκείνος είναι που φροντίζει να έχει ο πρόεδρος την πληροφόρηση που χρειάζεται για να λαμβάνει αποφάσεις. Ο Κέλι κράτησε αυτή τη θέση ενάμιση χρόνο, αφού διαδέχτηκε τον πρώτο προσωπάρχη του Τραμπ, τον Ρινς Πρίμπους, ο οποίος απολύθηκε μετά από έξι μήνες.

  Ορισμένοι σύμβουλοι του προέδρου τον προτρέπουν να διορίσει στη θέση αυτή τον Κούσνερ, τον σύζυγο της κόρης του, Ιβάνκα.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk