«Φρούριο» θα είναι από νωρίς ο απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  στο Παλέ ντε Σπορ στις 7.30  αλλά και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στην πόλη οι δύο αύρες (εκτοξευτήρες νερού) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν παραστεί ανάγκη ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ακόμα 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ, για την αποτροπή επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό μήνυμα «Η Μακεδονία λέει «ναι» στη δημοκρατία, ναι στην αλληλεγγύη, και όχι στον εθνικισμό και τον φασισμό»»

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα καθώς εκφράζονται φόβοι για επεισόδια. Τον αστυνομικό σχεδιασμό συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη με θέμα το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, όπως αναφέρει το voria.gr.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη στις 19:30, ενώ, για τις 19:00 είναι το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο η «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού  χώρου, ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ η πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου θα παραμείνει κλειστή.