Οσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα οι εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις από φορείς πυκνώνουν προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ευχάριστες στιγμές.

Εκδήλωση συλλογής παιχνιδιών και βιβλίων για παιδιά και εφήβους οικονομικά αδύναμων οικογενειών διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου (11:00-16:00) στην πλατεία Κοραή μπροστά από το δημαρχείο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά για τις εορτές και περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές δραστηριότητες από μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne D’ Arc» καθώς και από φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Τα παιχνίδια και τα δώρα θα συλλέγονται στο Γραφείο Εθελοντισμού στο ισόγειο του δημαρχείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι υπεύθυνοι σημειώνουν ότι για να διευκολυνθεί η διαδικασία κατανομής των προσφορών θα πρέπει τα παιχνίδια και τα βιβλία να μην είναι τυλιγμένα. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής.

Χριστούγεννα στο Παιδικό Μουσείο

Φέτος στις γιορτές οι καλικάντζαροι έρχονται για διακοπές στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Οι υπεύθυνοι του μουσείου έχουν ετοιμάσει ένα ολοήμερο γιορτινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες συνταγές, πρωτότυπες κατασκευές, εργαστήρι ρομποτικής, ενώ στο τέλος θα παρουσιάσουν μια γιορτινή συναυλία. Το πρόγραμμα θα γίνει την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 καθώς και την Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 (8:30 – 16:30). Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος για αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 2103312995.

Παράλληλα, τις ημέρες των διακοπών θα «τρέξουν» προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και τις οικογένειες τους.

«Αγάπη για το παιδί»: μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Λιμάνι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 16 κοινωνικά ιδρύματα της πόλης διοργανώνουν από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, με το μήνυμα «Αγάπη για το παιδί».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας δημόσιας υγείας και αλληλεγγύης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη, με σκοπό να στείλει μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας παράλληλα το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο των ιδρυμάτων και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης απέναντι σε παιδιά που χρήζουν φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, τα ιδρύματα και τα σωματεία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα μεταφέρουν εν όψει των Χριστουγέννων το δικό τους μήνυμα στήριξης, φροντίδας και αγάπης, παρουσιάζοντας στο κοινό το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους. Η είσοδος στη διοργάνωση είναι ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την ορχήστρα του ΑΠΘ

Την καθιερωμένη της χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσει η ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστούν τα έργα «Rain» του Δημήτρη Θαβώρη, «Κοντσέρτο σε Ρε μείζονα για πιάνο και ορχήστρα (α΄ μέρος)» του Joseph Haydn και η «Σουίτα από τον ‘‘Εγωιστή Γίγαντα’’» του J. Williams, με σολίστ τον Σωτήρη Παπαδόπουλο. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες. Την ορχήστρα του ΑΠΘ διευθύνει ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ορχήστρα του ΑΠΘ δημιουργήθηκε πριν από 20 περίπου χρόνια, τον Φεβρουάριο του 1999, και παρουσιάζει έργα συμφωνικής μουσικής στις τελετές της 26ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου καθώς και στη χριστουγεννιάτικη συναυλία, τις οποίες οργανώνει κάθε χρόνο το ΑΠΘ.

Christmas Street Festival απέναντι από το Λευκό Πύργο

Ξυλοπόδαροι, κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορός και πολλές δράσεις για μικρούς και για μεγάλους έχει οργανώσει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Christmas Street Festival που οργανώνει την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Το θα στηθεί στο πάρκο «Εθνικής Αμύνης- Παύλου Μελά», μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθ. Αμύνης 1), απέναντι από το Λευκό Πύργο, από τις 12:00 έως τις 17:00.