• Αναζήτηση
 • Ιερώνυμος: Δεν γίνεται τίποτε μεγάλο χωρίς συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας

  Νέο μήνυμα για τις σχέσες Εκκλησίας – Πολιτείας έστειλε ο αρχιεπίσκοπος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τόπο ουσιαστικό και μεγάλο αν δεν συνεργαστούν Εκκλησία και Πολιτεία», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τις κατασκηνώσεις του Κέντρου Παιδείας, Έρευνας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα Αττικής, όπου έλαβε χώρα η τελετή θεμελίωσης του Ι.Ν. Οσίου Ιερωνύμου.

  Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πρόσθεσε ότι «το νόημα της ζωής, όπως έλεγε ο Κύριος, είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και παράλληλα τον άνθρωπο σαν τον ίδιο μας τον εαυτό, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και την πατρίδα μας», ενώ, όπως συνηθίζει, αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και στο κοινωνικό έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή.

  Αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας, ο κ. Ιερώνυμος είπε: «Εγώ έκανα το καθήκον μου, από εδώ και πέρα θα δείξουν τα πράγματα», ενώ σχετικά με το αν φιλοδοξεί να αφήσει πίσω του ως έργο το «προσύμφωνο Τσίπρα -Ιερωνύμου», είπε ότι δεν έχει τέτοιες ματαιοδοξίες και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το ζήτημα είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση: «Το θέμα είναι να ενημερωνόμαστε σωστά. Στην Ελλάδα, από αυτό υποφέρουμε: κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς να έχουν νόημα».

  Σε ό,τι αφορά στη θεμελίωση του Ι.Ν. Οσίου Ιερωνύμου, επισήμανε ότι «επιλέξαμε σε αυτό το σημείο να κάνουμε ένα κέντρο της Εκκλησίας που έχει τρεις τομείς, ο ένας τομέας είναι της νεολαίας, ο άλλος πολιτιστικός και ο τρίτος το κέντρο εθελοντών. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα κέντρο, που θα μπορέσει να βοηθήσει κι όλους εκείνους που εργάζονται στους τομείς αυτούς, αλλά κυρίως τον λαό μας, τους πιστούς γύρω από θέματα πίστεως, γύρω από θέματα πνευματικά». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανέγερσή του ναού θα ολοκληρωθεί σύντομα.

  Ο διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Έρευνας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Σεβαστιανός Ανδρεάδης, δήλωσε ότι κάθε χρόνο περισσότερα από 1.000 παιδιά, από τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής που εγκαινιάστηκαν το 2012. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι στους χώρους της κατασκήνωσης φιλοξενούνται και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παιδιά με σύνδρομο down, αλλά και παιδιά από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ενώ οργανώνονται προγράμματα και για ενηλίκους. Παρόντες στην τελετή θεμελίωσης ήταν αρχιερείς, πολιτικοί, εκπρόσωποι Μητροπόλεων, διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και πλήθος πιστών.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk