Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό, ενδεικτικό των δράσεων φασιστικών θυλάκων, σημειώθηκε στην Λέσβο, όπου σε στον τοίχο της στρατιωτικής μονάδας στο Μανταμάδο, στο 265ο  Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, γράφτηκε το ρητό του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου Εριχ Φον Μάινσταιν, που πρωτοστάτησε στην εισβολή των ναζί στην Πολωνία και στη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο λέει ότι: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους».

Το σύνθημα σβήστηκε μετά από διαμαρτυρίες στρατιωτών που υπηρετούν στην συγκεκριμένη μονάδα. Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι υπεύθυνοι της Μονάδας. Σε ανακοίνωση της ΚΝΕ Λέσβου τονίζεται ότι «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παρά τα κούφια λόγια περί μετώπων ενάντια στην ακροδεξιά, η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποθρασύνει κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και τη δράση τους μέσα στα στρατόπεδα».

Το θέμα έφεραν στην Βουλή με ερώτησή τους προς τον Π. Καμμένοι οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Τάσσος, Αθ. Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας ότι «η αναγραφή κειμένου ναζιστή, αποτελεί πρόκληση για τους φαντάρους, αλλά και στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα». «Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνεται και ερωτάται ο  υπουργός αν θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και ενέργειες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.