• Αναζήτηση
 • Οταν ο Ερντογάν αναφέρεται σε εξοπλισμούς

  Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα αγόρασε και δεύτερο γεωτρύπανο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται καθ’ οδόν για την Τουρκία

  Ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αγόρασε και δεύτερο γεωτρύπανο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται καθ’ οδόν για την Τουρκία.

  Το γεωτρύπανο προορίζεται για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του του για το πρόγραμμα του για τις επόμενες 100 ημέρες διακυβέρνησής του.

  Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) δήλωσε ότι «για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, έχοντας ξεκινήσεις τις εργασίες γεώτρησης σε βαθιά και ρηχά νερά, υπογράψαμε συμφωνία και για δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις σε βαθιά νερά. Αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο και πολύ σύντομα θα συμμετάσχει και αυτό στην ομάδα μας που διεξάγει γεωτρήσεις που διεξάγονται ήδη στη Μεσόγειο”, είπε.

  Ανέφερε περαιτέρω ότι συνεχίζουν «παράλληλα τη συλλογή τρισδιάστατων δεδομένων στο πλαίσιο της αναζήτησης υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο σε μία έκταση 3 χιλιάδων 100 τ.χλμ.».

  Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του, είπε ο κ. Ερντογάν, αποτελεί η ενέργεια, προσθέτοντας ότι σημαντική είναι και η ολοκλήρωση του αγωγού «Τουρκικό Ρεύμα» μέχρι τα τέλη του 2019.

  Ανακοίνωσε επίσης ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα παραδοθούν στο πολεμικό ναυτικό τα δύο υποβρύχια που κατασκευάζει η Τουρκία, «Πανσέληνος» (TCG Dolunay) και «Χαραυγή» (TCG Doğanay).

  Επίσης είπε ότι αναμένεται να υπογράψει και τη συμφωνία για την κατασκευή του «Επιδρομέα» (Akinci), ενός νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους μακράς αντοχής.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk