Το θέμα Πετσίτη έθεσε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ι. Μανιάτης κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα ηθικής τάξης».

«Πριν μια εβδομάδα, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον καλώ να απαντήσει τι γνώριζε για το πιο μεγάλο σκάνδαλο του τελευταίου διαστήματος, το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ», είπε, ενώ τόνισε: «Σήμερα αποκαλύπτεται, μετά και την αμήχανη, εκκωφαντική σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι ο κ. Πετσίτης, συμμαθητής και κολλητός του κ. Ν. Παππά, δεν ήταν απλώς δίπλα σε έναν υπουργό. Εγκαταβιούσε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου».

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι «ο κ. Πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλει να απαντήσει αν είναι αληθείς ή όχι, οι καταγγελίες του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, του κ. Κιτσάκου, ότι έπαιρνε εντολές και οδηγίες από τον κ. Πετσίτη» και επιπλέον τονίζει ότι «η Δικαιοσύνη έχει χρέος να εμπλουτίζει πάντα τις δικογραφίες με ό,τι νεότερο έρχεται σε σχέση με τέτοιου είδους θέματα». Αποκάλεσε δε την κυβέρνηση «εσώκλειστη σε πολιτικό ίδρυμα αλαζονείας, αυταρέσκειας, διχασμού και απομονωτισμού από το διεθνές περιβάλλον».