«Αν περάσουν» οι Πρέσπες από την ΠΓΔΜ, θα παραιτηθώ και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος λίγες ώρες μετά τις συνταγματικές τροπολογίες που κατέθεσε η σκοπιανή πλευρά, τις οποίες κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν «συμβατές» με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, στην 1η Στρατιά ο Πάνος Καμμένος δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και να αποσυρθεί από την κυβέρνηση εάν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη γείτονα.

«Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή».

Κάλεσε δε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία».

Ο κ. Πάνος Καμμένος τόνισε πως οι δύο στόχοι που είχε θέσει αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, από την Τουρκία αλλά και την επιστροφή των αναδρομικών στους ενστόλους.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια καθώς στην εποχή της κρίσης ο ελληνικός στρατός δυνάμωσε ακόμα περισσότερο.