Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινά η συλλογή δηλώσεων – στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων κτηματογράφησης – σε επτά ακόμη περιφερειακές ενότητες.

Πρόκειται για τις: Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις προαναφερόμενες περιοχές, θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους έως τις 18 Μαρτίου 2019 ( αν πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού) και έως τις 18 Ιουνίου 2019 (εάν πρόκειται για κατοίκους εξωτερικού αλλά και για το ελληνικό δημόσιο).

Επιπλέον, στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει και η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στους δήμους Πέλλας και Σκύδρας στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Την ίδια μέρα, ξεκινά και η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών, για τους πρώην δήμους Άνω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού  και Φυλής καθώς και της πρώην κοινότητας Κρυονερίου.

Σημειώνεται πως η υποβολή των δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Όσα ακίνητα δεν δηλωθούν – κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης- θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως « άγνωστου ιδιοκτήτη». Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για το ακίνητο.